23.10.2021

stillwater (2021)



daha çok aksiyon sahneleriyle bildiğimiz matt damon efendi bu kez oklahomalı bill olarak bir dramada karşımıza çıkıyor. ama iyi ki de çıkmış.

bill baker, oklahomalı bir inşaat işçisi olarak hayata bir türlü tutunamamış, karısı intihar etmiş ve araları iyi olmayan kızı da yaban illerde hapse düşmüştür. hiç olmazsa bir şeyleri düzeltirim diye fransa'ya kızını görmeye gider ve olaylar gelişir.

bundan sonra sanki bill baker'ın bir omzunda kamera diğerinde biz varmış gibi olayları bill ile birlikte yaşıyoruz. başından hiç çıkarmadığı beyzbol şapkasını, bir mont gibi üzerine geçirdiği kuzeyli soğukluğunu ama bir akdenizli gibi ani parlamalarını birlikte yaşıyoruz. tesadüfen tanıştığı kadının küçük kızı maya ile birlikte top oynuyor, haksız yere hapse atıldığını düşündüğü kızını kurtarmak için birlikte dolaşıyoruz marsilya sokaklarında.

filmin eleştirebileceğim noktası bu kadar uzun olamayabilirmiş. o kadar uzun ki bir de 4 ay sonra, x yıl sonra diye geçiş yaparken. aniden sahneyi kesip. bir kopyala-yapıştır hissi oluştu.

lakin genel manada filmi bilhassa matt damon'un oyunculuğunu sevdim. küçük kız maya zaten oskarlık oynamış. yine bill baker'ın kızı rolündeki abigail breslin de başarılıydı. 

son tahlilde uzun ve bence fena olmayan, kendini bir şekilde izletmeyi başaran bir dram filmi. ben sevdim. ama matt damon adını görüp koşacak aksiyonseverler uzak dursun.

evet.